TRETMANI TELA

La La Lila tretmani tela

Obuhvataju razne vrste procedura koje se sprovode pomoću najsavremenijih aparata. Takvi tretmani podrazumevaju izlaganje delova tela elektrostimulaciji, kavitaciji, vakuumu, ultrazvuku, mezoporaciji i drugim programima radi zatezanja i regeneracije kože, skidanja masnih naslaga i eliminacije celulita, u skladu sa protokolima.

Vakuum

Vakuum tretman deluje na krvne sudove, poboljšava mikrocirkulaciju i ubrzava detoksikaciju organizma, čime dovodi do razgradnje celulita, zatezanja kože, kao i smanjenja spazma u mišićima i bolova koji ih prate. 

Programi vakuum tretmana su kompjuterizovani i prilagođeni svakoj regiji ponaosob. Njima se vrši endomasaža odizanjem kože od potkožnog tkiva, čime se pospešuje prokrvljenost kožnih struktura od unutra ka spolja, što snažno poboljšava elastičnost i čvrstoću tretirane regije. Limfnom drenažom dobijamo izbacivanje otrovnih materija. Mikrocirkulacija ubrzava regeneraciju kože, što dovodi do redukcije ožiljaka i strija. Povećava se imunitet i smanjuje mišićna napetost.

Može se koristiti i za razbijanje masnih naslaga, intenzivno zatezanje kože, oslobađanje od celulita ili bolova. Vakuum tretman dovodi do bolje kapilarne cirkulacije, veće snabdevenosti kiseonikom - čime se ubrzava topljenje masnih naslaga - boljeg protoka tečnosti, povećanja metabolizma, povećanja hranjivih materija u tkivu i drenaže štetnih materija, kao i bolje stimulacije imunološkog sistema.

Pre i posle ovog tretmana treba povećati unos vode zbog bolje hidratacije tkiva i lakšeg izbacivanja štetnih materija iz organizma.

Kavitacija

Ultrazvučna kavitacija predstavlja jedan od  najsavremenih tretmana namenjenih otklanjanju celulita i lokalizovanih masnih naslaga, koji garantuje redukciju i postepeno uklanjanje celulita, zatezanje kože i topljenje masnih naslaga na kritičnim delovima tela. Ovaj postupak rešava problem celulita bez hirurške intervencije, a rezultati su vidljivi odmah posle prvog tretmana. Ultrazvučna kavitacija je najsličnija mezoterapiji i po tom principu funkcioniše. Za razliku od liposukcije ili zatezanja stomaka, možete se osloboditi celulita i masnih naslaga bez hirurške intervencije, odnosno opšte anestezije.

Postupak podrazumeva tretman ultrazvučnim talasima od 40 Khz kojima se deluje na masne ćelije u potkožnom tkivu. U trenutku kada se u ćelijama nakupi dovoljna energija, njihova membrana puca i masnoće se izlivaju u međućelijski prostor. Time se trajno uništavaju masne ćelije i smanjuje se njihov ukupan broj u tkivu.

Sadržaj masne ćelije putem limfnog sistema odnosi se iz međućelijskog prostora i dalje cirkulacijom dolazi do jetre gde se masti razgrađuju na isti način kao i masnoće unesene ishranom. Neke fragmente razložene masnoće (lipoproteini) potrebno je potrošiti i putem fizičke aktivnosti i na taj način ih ukloniti iz cirkulacije. Tretman je potpuno bezbolan i kombinuje se sa vakuum terapijom koja pospešuje limfnu drenažu, odnosno odnesu sadržaj koji se izlio u međućelijski prostor, 

Tretman ultrazvučne kavitacije ne služi za smanjenje telesne težine, već se njime smanjuju lokalne masne naslage. Praksa je pokazala da tretiranje stomaka, unutrašnje strane butine i kolena daje najbolje rezultate, mada i rezultati na kukovima, gluteusima i rukama su veoma uspešni. Uz ovaj tretman mogu da se kombinuju neki drugi postupci, kao što je elektrostimulacija, i tada pored smanjena obima postiže se i bolji tonus kože.

Broj tretmana je individualan i zavisi od veličine i strukture masnih naslaga. Dugotrajnije i tvrđe masne naslage potrebno je tretirati više puta od mekanih.

Rezultati tretmana vidljivi su odmah posle tretmana, jer dolazi do smanjenja obima tretiranog područja od 2 do 4 cm. Rezultati tretiranog područja su trajni ako se održava približna telesna težina.

Sam postupak je potpuno neinvazivan, onosno siguran i ugodan, tako da nema neželjenih posledica niti lošeg uticaja na krvne sudove i nerve. 

Ultrazvučnu kavitaciju ne mogu raditi osobe sa povišenim holesterolom i trigiceridima.

Saveti za postizanje najboljih efekata tretmana:

 • popiti nekoliko čaša vode pre tretmana i do osam čaša u 24 časa posle tretmana;
 • ne jesti ništa dva časa pre i jedan čas posle tretmana;
 • na dan obavljanja tretmana izbegavati alkoholna i pića bogata kofeinom;
 • posle tretmana ne tuširati se jako toplom vodom;
 • smanjiti unos ugljenih hidrata, šećera i masti.
Elektrostimulacija

Elektrostimulacija je savremeni tretman kojim se ubrzava mršavljenje, redukuje celulit i vrši oblikovanje tela. Dejstvom specifičnih struja mišići se podstiču na rad, čime se povećava potrošnja masnoća i ugljenih hidrata, pojačava cirkulacija i detoksikacija, oblikuju mišići i poboljšava tonus tela. Električni impulsi, koji nisu neprijatni, dejstvom na mišiće dovode do “pasivne gimnastike”.

Energiju za kontrakcije mišići crpe iz sopstvenog glikogena i okolnih masnih naslaga, tako da se primenom elektrostimulacije može postići smanjenje obima delova tela za dva-tri centimetra (struk, bokovi, natkolenice itd). Primenom neofaradske struje postiže se poboljšanje cirkulacije, ubrzavanje metabolizma, oksigenacija tkiva i eliminacija viška vanćelijske tečnosti. Istovremeno se jača mišićna struktura, daje im se čvrstoća i podiže tonus, a figuri se vraća vitkost. Poboljšana ukupna cirkulacija i periferna mikrocirkulacija dovodi do obnavljanja dubinskih i površinskih slojeva tkiva, a koža se revitalizuje, zateže i podmlađuje. Elektrostimulacija mišića ima sledeće efekte:

 • razgrađuje masno tkivo i celulit;
 • povećava tonus mišića (mišići će biti zategnuti kao posle vežbi);
 • brzo zateže telo i mišiće;
 • podstiče perifernu mikrocirkulaciju;
 • uklanja celulit i efekat pomorandžine kore.

Elektrostimulaciju uspešno možemo da kombinujemo i sa ostalim terapijama, pre svega sa ručnom anticelulit masažom, pakovanjima, mezoporacijom, ultrazvukom, itd.

Presoterapija

Presoterapija (limfna drenaža) predstavlja aparaturnu tehniku limfne drenaže kojom se ubrzava protok limfe i krvi i povećava elastičnost i izgled kože.

To je metoda kojom se stimuliše protok limfe ka venskoj cirkulaciji, odakle se potiskuje ka srcu, čime se vrši detoksikacija organizma i otečenim ekstremitetima se vraća realan obim. Razlikuje se od ostalih vrsta masaža po tome što se koristi drugačija tehnika – lagani pritisak na limfne čvorove. Za vreme postupka nema nikakvih neželjenih ili neprijatnih efekata. Izuzetno јe prijatana i relaksirajuća. Ovaj tretman podstiče razgradnju celulita, smanjenje obima, prokrvljenost tkiva i otklanjanje edema.  Presoterapijom se postiže ravnoteža tečnosti u organizmu i bolje opšte stanje organizma jer limfa - koja se sastoji od plazme, belih krvnih zrnaca (limfociti) i nešto crvenih krvnih zrnaca, tj. njeni limfociti vežu za sebe strane ili kancerogene materije i izbacuju ih iz tela.

Tretmani traju od 30 do 60 minuta, prema dogovoru i preporučenoj seriji. Rade se svakodnevno i uglavnom u seriji od  10  tretmana.

Presoterapiju, odnosno limfnu drenažu obavezno preporučujemo našim klijentima koji dolaze na tretmane oblikovanja tela i žele da postignu još bolje rezultate. Limfna drenaža višestruko pozitivno deluje na organizam jer prenosi hranjive supstance i kiseonik iz krvi do svake ćelije, a na povratku sakuplja štetne materije i vraća se u krvotok pa se stoga preporučuje i posle hirurških zahvata jer ublažava bol, dugotrajne ožiljke, zadebljanja kože i podiže imunitet u tretiranom delu tela.

Ultrazvuk

U kozmetici ultrazvukom postiže se bolja prokrvljenost kože, poboljšava se matabolizam epiderma, stimulacija mišićnog tkiva, podstiče razgradnja mikro i makronodula kod celulita, ubrzavaju se metabolički procesi u tretiranom tkivu i usporava se proces starenja kože.

U toku tretmana ultazvukom mogu se koristiti različite kreme, gelovi, anticelulitne kreme, hranljivi losioni kod suve kože i dr.

Ultrazvuk sa aktivnom supstancom doprinosi:

 • poboljšanju hidratacije epiderma;
 • poboljšanju strukture vezivnog tkiva;
 • povećanju mikrocirkulacije krvi i limfe;
 • povećanju tonifikacije mišićnog tkiva.

Rezultati su brzo vidljivi i dugotrajni.

Indikacije za primenu ultrazvuka:

 • celulit;
 • atrofija kože;
 • bore;
 • strije;
 • ožiljci i fleke;
 • dehidratacija kože;
 • atonija mišića;
 • slaba periferna cirkulacija.
Mezo body system

Mezo Body System predstavlja povezivanje ultrazvuka, mezoporacije i elektro preoblikovanja. Funkcioniše zahvaljujući činjenici da ultrazvuk ima lipolitsko dejstvo (tačnije lipo-foretično, koje mobiliše masnoće iz ćelija i odvodi u krv), stimuliše se kontrakcija mišića, naročito ako su stimulisana crvena mišićna vlakna. Koristi masnoću da privuče energiju za kontrakciju, zatim troši masnoću koja cirkuliše, a koja bi se inače ponovo nagomilala.