TRETMANI LICA

La La Lila tretmani lica

 

Predložićemo vam tretman u skladu sa vašim potrebama i godinama. Tretmani su prilagođeni redovnoj nezi lica ali i intezivnijim metodama za lice sa zahtevnom kožom. Podmladite svoje lice, umanjite bore, oslobodite se podočnjaka.

Hidrodermoabrazija

Hidrodermoabrazija je wellness tretman lica u kome se koristi voda koja pomešana sa kiseonikom,  velikom brzinom vrši mehaničko čišćenje kože, uz brojne druge efekte, bez oporavka. Ovaj  tretman je bezbolan, neagresivan, prijatan i ne ostavlja nikakve loše posledice posle kojih bi bio potreban oporavak.

Mogu se tretirati svi tipovi kože, bez obzira na starost. Suva i osetljiva koža su takođe podložne ovoj vrsti tretmana, bez ikakvih posledica. Promene su vidljive odmah posle tretmana – koža je svežija, glatkija i izgleda zdravo i životno. Tretman se može sprovoditi tokom čitave godine.

Dermaroler

Dermaroler je mehanički uređaj u obliku valjka sa sterilnim mikroiglicama od titanijuma. Ovim tretmanom postižu se veoma dobri rezultati u lečenju raznih vrsta ožiljaka, strija, bora, prvih znakova starenja, hiperpigmentacije, proširenih pora i drugih oštećenja kože.

Dermaroler tretmanom stimuliše se stvaranje novog kolagena u koži, a dodavanjem hijaluronskih mezokoktela postiže se efekat podmlađivanja i zatezanja kože. Mezoterapija dermarolerom dubinski hidrira i revitalizira kožu lica, vrata i dekoltea.

Tretman se radi tako što se zapravo vrši povreda papilarnog dermisa, sloja kože u kome se nalaze fibroblasti (ćelije koje proizvode kolagen), usled čega dolazi do nagle sinteze kolagena.

Dermaroler tretman:

 • podmlađuje i zateže kožu;
 • u kombinaciji s hijaluronskim koktelima ( mezoterapija dermarolerom)  poboljšava tonus, jedrinu i teksturu kože;
 • smanjuje bore i ožiljke;
 • sužava pore;
 • uklanja ožiljke od akni;
 • oporavlja kožu oštećenu suncem;
 • pomaže kod hiperpigmentacije.

Broj tretmana je individualan i zavisi od problema koji se tretira i efekta koji treba da se postigne. U proseku se radi četiri do šest  tretmana sa razmakom od tri nedelje, koliko je potrebno koži da se regeneriše. Crvenilo posle tretmana traje 24 časa, a najduže ostaje na licu do 48 časova.

Rezultati su vidljivi već posle jednog tretmana.

Prednosti dermarolera su da podstiče prirodne mehanizme tela, ima kratko vreme oporavka, predstavlja neinvazivnu metodu - nema krvi, modrica, ožiljaka, ne isključuje klijenta iz svakodnevnih životnih aktivnosti, tretiraju se svi tipovi kože, može se raditi na svim delovima tela u toku cele godine (ne izaziva fotosenzitivnost), preparat je prirodan i nema alergiskih reakcija.

Ultrazvučna špatula

Tretman ultrazvučnom špatulom zasniva se na kombinaciji mehaničkog i električnog vibriranja, frekvencije od 25.000 vibracija u sekundi. Prodirujući efekat ultrazvuka dubinski čisti kožu i istovremno je i masira. Ćelije u dubljim slojevima snažno se stimulišu. 

Ovim tretmanom postižu se odlični rezultati u čišćenju kože i tretmanu bora, bubuljica i pigmentnih fleka. Koža postaje blistavija, čista i elastična. Dejstvom elastičnih mikro-vibracionih talasa precizno se eksfolira stratum corneum, vrši temeljno čišćenje kože, koža se hidrira, poboljšava cirkulacija i vrši oksigenacija, uz istovremeno obnavljanje i rejuvenaciju kože.

Mezoterapija bez igala

Neinvazivna mezoterapija (mezoterapija bez igala), kao moderna alternativa klasičnoj mezoterapiji, predstavlja estetsku proceduru kojom se u kožu, uz pomoć električnih impulsa, ubacuju visokokvalitetne hranljive materije koje tkivu nedostaju a neophodne su za njegovo pravilno funkcionisanje.

Neinvazivna mezoterapija  zasniva se na fenomenu elektroporacije, koji je naučno potvrđen od strane dr Petera Agrija i dr Roderika Mak Kinona koji su za ovo dostignuće 2003. godine dobili Nobelovu nagradu iz područja hemije. Ovim tretmanom  ubrzava se i poboljšava metabolizam i prokrvljenost kože i veziva, popravlja limfna drenaža, podstiče regeneracija i jačaju odbrambene funkcije kože i veziva. Neinvazivna mezoterapija, kao i klasična mezoterapija restruktuiše i podstiče prirodne regenerativne i reparativne procese kože i veziva, a rezultat su svež i zdrav izgled. Nedoumice oko toga da li je efikasnija klasična ili neinvazivna terapija ne postoje, jer je reč o metodama  koje imaju isti cilj, a to je ubacivanje velikih molekula preparata sa hranljivim materijama u kožu (običnim utrljavanjem u kožu ne bi se prošla epidrmalna barijera i samim tim ne bi se postigli željeni efekat), s tim da se kod klasične mezoterapije koristi špric sa mezokoktelom i igla, a kod neinvazivne mezoterapije špric i iglu zamenjuju električni, odnosno radio-frekventni impulsi.

Utvrđeno je da kod običnog utrljavanja preparata, kao i kod primene ostalih dosadašnjih bioloških tretmana, svega  10 % aktivne supstance prodire u dublje slojeve kože. Neinvazivna mezoterapija ili mezoterapija bez iglala, međutim, omogućava da se apsorpcija primenjenih aktivnih supstanci (hijalurona, kolagena, vitamina i ostalih biostimulanasa) poveća i do 99% na dubini do 1 cm, odnosno do 65% na dubini do 6 cm, što pruža  izvanredne mogućnosti u različitim estetskim tretmanima.

Prednost neinvazivne mezoterapije je ta što je apsolutno bezbolna i ne ostavlja na koži posle tretmana nikakve neželjene tragove, pa se ne mora posebno planirati, već ju je moguće uraditi bilo kad u toku radne nedelje ili vikenda. Ova metoda je od strane FDA (Komisija za hranu i lekove u SAD), dozvoljena kao alternativa injekcijama.

Mikrodermoabrazija

Budite još lepši, mlađi i zdraviji, uz malo truda i za kratko vreme!

Mikrodermoabrazija je vrsta pilinga koji vam omogućava nežnu abraziju česticama dijamanata, čime se vaša koža čisti, regeneriše i zeteže, uz skidanje sloja izumrlih ćelija. Na taj način preparati lakše prodiru u vašu kožu i vraćaju joj zdrav izgled. Koža postaje glatka, sveža i zdrava.

Ovakav piling vrši se uz pomoć sonde sa česticama dijamanata koja fino brusi površinu kože i u kombinaciji sa vakuumom poboljšava cirkulaciju, čisti lice, vrši mikromasažu, smanjuje proširene pore, uklanja fleke, pege i bore, poboljšava elastičnost kože i stimuliše stvaranje novog kolagena. Ovaj tretman može se raditi kao samostalna procedura ili uz klasičan, anti-age tretman ili polutretman lica. Broj tretmana zavisi od tipa i stanja kože, a efekat je vidiljiv već posle prve primene ovog pilinga. Kod masne kože mladih osoba ne dolazi do redovnog ljuštenja starih ćelija što stvara sklonost ka aknama, i zato se ovaj tretman preporučuje osobama i sa mladim, i sa zrelim kožama.

Zahvaljujući mikrodermoabraziji, na koži se pojavljuje rumenilo usled poboljšanja cirkulacije, ten se izjednačava i koža postaje glatka. Optimalan broj tretmana je od četiri do čest, na sedam dana. Procedura je gotovo bezbolna i kao zaseban tretman traje oko 30 minuta. Ovaj tretman najviše pomaže osobama koje žele da poboljšaju izgled beživotne kože sa nepravilnostima.

Naša preporuka je da se ovaj piling obavlja u sklopu polutretmana ili tretmana lica, čime je efekat još bolji, odnosno izraženiji.

Mikrodermoabrazija doprinosi obnavljanju kože tako što smanjuje staračke pege (hiperpigmentaciju i male bore, smanjuje proširene pore, stimuliše nastanak novog kolagena i poboljšava tonus i teksturu kože.

Mikrodermoabrazija može biti odličan uvod za unos aktivnih supstanci (mezoterapija bez igle - elektroporacija), jer uklanja površinski izumrli sloj mrtvih ćelija koje sprečavaju prodor korisnih materija u kožu.

Postupak kod ove kombinacije tretmana je sledeći:

 • površinsko čišenje kože;
 • pregled kože;
 • dijamantski piling;
 • hlađenje kože specijalnim aparatom;
 • ultrazvučno ubacivanje aktivnih supstanci u kožu;
 • stavljanje odgovarajuće maske u skladu sa tipom kože i njenim potrebama;
 • stavljanje aktivnog krema.

Ovakav postupak kombinacije tretmana omogućiće vašoj koži sve najpotrebnije za njen zdrav i  lep izgled.

Osobe sa bolnim nezaraslim ožiljcima, herpesom, bradavicama, rosaceom, dijabetesom i osobe sa preosetljivom kožom ne smeju da rade ovaj tretman!

Mikrodermoabrazija povećava osetljivost kože na sunčeve zrake, i zbog toga se ne treba sunčati minimum 24 časa. Osim toga, koža može biti osetljiva na vrelu vodu i znoj, pa se treba uzdržati od intenzivnog treninga. Da biste sačuvali rezultat mikrodermoabrazije na dug vremenski period, poštujte sledeća pravila: 

 • koristite hidrantni krem prve nedelje posle tretmana;
 • ne koristite kreme i losione koji u sebi sadrže glikolnu ili mlečnu kiselinu, kao ni skrab (mehanički piling), minimum 72 časa do tretmana i posle tretmana;
 • prestanite da koristite sredstva koja sadrže Retin-A, minimum 72 časa pre tretmana i posle tretmana;
 • ne koristite dekorativnu kozmetiku tokom 24 časa (tečni puder, rumenilo i sl). Krem i senku za oči možete naneti neposredno posle tretmana.
Frakcionalni RF

Frakcionalni RF je poslednja reč tehnike u primeni multipolarne radio-frekvencije za rejuvenaciju kože. Idealni razmak između elektroda omogućava da se bipolarna RF energija veoma ravnomerno i precizno aplicira ne tretiranu površinu kože, bez rizika interferencija i preklapanja iako je razmak izmedju elektroda veoma mali.

Aplikatori modernog RF Frakcionalnog sistema su u obliku kružnih ili kvadratnih matrica sa različitim brojem pinova tj. mikroelektroda. RF energija generiše toplotu oko elektrode koja indukuje mikropovređivanje ćelija i na taj način startuje proces regeneracije odnosno samozalečenja ćelije koji je ujedno i proces rejuvenacije. Za razliku od standardnih bipolarnih RF aparata, novitet je matrica gustih polova koja dozvoljava da se prenosi mnogo veća količina toplotne energije bezbolnije za pacijenta i bez negativnih efekata kao što su opekotine i preterano crvenilo.

 Svaki aplikator se koristi za određenu oblast lica ili tela sa sledećim efektima:

 • smanjenje pora i oblikovanje;
 • lečenje akni i ožiljaka od akni;
 • zatezanje i ublažavanje bora;
 • redukcija hiperpigmentacije i izjednačavanje boje kože

Tretmani zatezanja lica ili opuštene kože kolena i ruku  izvode se u dve faze:

 • I faza – tretmani matričnim aplikatorom, regija se prelazi po tri puta, u trajanju od 15-20min;
 • II faza – tretmani bipolarnim ili 4-polarnim aplikatorom u trajanju od 10min.

Posle tretmana koža se blago zacrveni i oseća se da malo bridi, ali je vreme oporavka relativno kratko i moguće je odmah nastaviti radni dan.
Potrebno je uraditi četiri tretmana u razmacima od po sedam dana.
Trajanje tretmana je oko 30 min.

Rezultati su vidljivi već sutrašnjeg dana posle prvog tretmana.

Nadogradnja svilenih trepavica

Svilene trepavice su svilene niti koje se koriste u svrhu produžavanja prirodnih trepavica i potpuno su neškodljive, jer prirodne trepavice prilikom procesa nadogradnje ostaju neoštećene. Svaka svilena trepavica pojedinačno lepi se posebnim lepkom na pojedinačnu prirodnu trepavicu, čime se postiže savršen prirodan izgled. Pre tretmana nadogradnje svilenih trepavica možete da odaberete njihovu dužinu, oblik i boju. Na svilene trepavice možete da stavljate maskaru – ali je bitno da nije vodootporna. Prilikom obavljanja fizičkih aktivnosti, treninga ili plivanja imaćete lepe trepavice bez bojazni da će vam se maskara razmazati.

Nanošenje svilenih trepavica predstavlja duži proces od lepljenja veštačkih. Ovim procesom svilena trepavica se lepi na prirodnu, dlaka na dlaku dok se ne postigne željeni gustina i oblik. Svilene trepavice nisu trajne, one se vremenom menjaju jer otpadaju zajedno sa prirodnim. Period koji je potreban da prirodna trepavica otpadne, predstavlja i period u kome će svilene trepavice trajati. Tretman nadogradnje svilenih trepavica je potpuno bezbolan, i traje između sat do dva, u zavisnosti od željene gustine (broja trepavica) koje želite da nadogradite.

Kada imate svilene trepavice treba da obratite pažnju na njihovo održavanje. Ne treba koristiti agresivne skidače šminke, jer tako mogu da se oštete ili skinu.