MASAŽE

La La Lila masaže

Masaža je značajna za naše fizičko, emocionalno i duhovno zdravlje, a blagotvorno utiče na osobe svih životnih doba. Ona nije samo prijatan luksuz, već leči, zahvaljujući specifičnim fiziološkim i psihološkim promenama koje izaziva u organizmu.

Parcijalna masaža

Parcijalna masaža

Obuhvata određene segmente tela kao što su: 

 • masaža glave, lica i skalpa;
 • masaža vrata i ramena;
 • masaža stopala, potkolenice, kolena, natkolenice sa obe strane noge;
 • masaža stomaka i grudnog koša;
 • masaža šake, podlakta i nadlakta.

Trajanje masaže su 10, 15 i 30 minuta u zavisnosti od zahteva klijenta.

Sportska masaža

Predstavlja energičnu i duboku masažu kojom postižemo opuštanje i rasterećenje mišićne napetosti, opuštanje ligamenata. Pozitivno deluje naročito kod sportista. Trajanje masaže je 30 minuta.

Anticelulit masaža

Najpopularnija metoda uklanjanja celulita u predelu donjih ekstremiteta i glutealne regije. Radi se agresivnije i intezivnije. Početak masaže preporučuje se tri dana posle završetka menstrualnog ciklusa i u intervalnom periodu od 10 tretmana. Trajanje masaže je 30 minuta.

Relax (anti-stres masaža)

Spoj relaks i terapeutske masaže. Masaža deluje na sva čula organizma - mirisnim uljima putem aromaterapije. Trajanje masaže je 30 ili 45 minuta.

Terapeutska masaža

Terapeutskom masažom rešavaju se problemi svakog klijenta ponaosob. U skladu sa kliničkom slikom pacijenta, vrši se odabir najadekvatnije tehnike kojom se tretira klijent u okviru tretmana. Ova vrsta masaže najčešće se primenje kao tretman posle povreda kao što su uganuća, iščašenja, prelomi, kao i u postoperativnom toku.

Terapeutska masaža može se koristiti za:

 • eliminaciju stresa;
 • ublažavanje spondiloze, lumbaga, išijasa i artritisa;
 • opuštanje mišića čime se smanjuje pritisak na nerve
 • psihičko opuštanje;
 • povećavanje fleksibilnosti i pokretljivosti zglobova;
 • otklanjanje bola kod hroničnih oboljenja kao što su migrena, artritis, fibromialgija (bol u mišićima, tetivama i kostima).
Francuska masaža

Obuhvata masažu celog tela uz kombinaciju različitih vrsta hvatova uz promene pravca, smera i inteziteta masaže. Omiljena kod većine klijenata. Masaža se izvodi uz eterična ulja lavande i kamilice. Cilj je opuštanje i „odlazak“ u drugu atmosferu. Trajanje masaže je 45 ili 60 minuta.

Masaža medom

Masaža medom pospešuje cirkulaciju krvi i opušta ukočene mišiće, stimuliše limfni sistem i deluje protiv celulita. Pomaže i kod zdravstvenih problema - olakšava anemiju i artritis. Masaža medom takođe čisti pore na koži, a posebno je efikasna u oporavljanju od običnih prehlada, poremećaja metabolizma, psorijaze i bolnih zglobova.

Ova opuštajuća i veoma ugodna masaža izvodi se prirodnim, zagrejanim, medom. Med je otopljen u nerafinisanom bademovom ulju, koje takođe deluje lekovito. Badem sadrži vitamine A, B1, B2, B6 i E, kao i mineralne i esencijalne masne kiseline koje su potrebne našem telu. Štiti i neguje kožu i ublažava iritacije.

Masaža se radi pokretima odvajanja i odlepljivanja ruku od tela. U svakoj sledećoj  fazi, sa više kiseonika i sa sve lepljivijim medom, podiže se sve veći sloj potkožnog tkiva i mišića. 

U jednom trenutku mišić se odvoji od podloge, a ruka koja masira odvoji se sa tim medom i vrati nazad. Ovakvim načinom masiranja celulit iz dubljih slojeva izvlači se na površinu.

Ova specifična masaža prati  limfne puteve, pa je masaža medom ujedno i izvrsna limfna drenaža. Masaža medom podstiče organizam da se potpuno oslobodi toksina i viška tečnosti, pa  tako pozitivno deluje na tonus kože. Pore na koži se čiste, a sama koža ponovno  postaje meka i glatka.

Masaža toplom čokoladom

Masaža toplom čokoladom predstavlja prijatan i zdravstveno, odnosno estetski veoma koristan  tretman. Čokolada stimuliše više čula, divno miriše, relaksira psihu i telo i smanjuje stres i napetost. Prijatan miris čokolade podstiče lučenje endorfina koji pozitivno utiče na vaše raspoloženje.

Preparat koji se koristi za ovu masažu sadrži kakao koji u sebi ima polifenole, materije  koji vezuju slobodne radikale i neutrališu ih, tako da štite kožu od preranog starenja. Tu su i vitamini i minerali, kao što su magnezijum, kalijum, fosfor i gvožđe, kao i aminokiseline koje su neophodne za održavanje dobrog zdravlja. Preparat se utrljava duboko u vašu kožu, dugim, čvrstim pokretima.

Efekti su vidljivi odmah posle masaže.

Masaža toplom čokoladom pospešuje sagorevanje masnih naslaga i eliminisanje celulita, deluje protiv starenja kože, vlaži i zateže kožu,  pospešuje regeraciju i rast ćelija, ima umirujuće dejstvo i smanjuje stres čineći mišiće opuštenim i podmlađenim, čini kožu sjajnom, svežom i podmlađenom.

Šijacu masaža

Šijacu je japanska tehnika masaže stara preko 3.000 godina. Šijacu masaža u bukvalnom prevodu znači pritisak prstom. Izvodi se na podu, dok klijent leži na specijalnoj podlozi. Radi se preko pamučne tkanine, bez upotrebe bilo kakvih preparata, i sastoji se od akupresure određenih tačaka i istezanja mišića.

Šijacu masaža opušta nervni sistem, stimuliše krvotok, disajne organe i blagotvorno deluje na protok životne energije.

Limfna drenaža

Limfna drenaža je preventivna metoda kojom se stimuliše nesmetan protok limfe ka venskoj cirkulaciji, odakle se potiskuje ka srcu. Preventivno primenjivanje ima pozitivan uticaj na izbacivanje toksina iz organizma. Metoda je nije bezopasna i moze da dovede do kontraefekta ako se ne primenjuje kako treba. Zato su nam bitne kontraindikacije, i to: jaka bolna stanja, metastaze, otoci srčanog i bubrežnog tipa, trudnoća, akutna stanja, tromboza, itd.

Klijent ne treba nista da jede tri sata pre tretmana.

Tretman se deli na gornji i donji deo tela. 

Vreme trajanja tretmana: 60 min.

Refleksologija stopala

Stopala i šake mnogo govore o našem telu. Na stopalu se nalazi veliki broj tačaka koje se stimulišu radi poboljšanja opšteg zdravstvenog stanja klijenta, kao i redukcije bolne napetosti celog tela. Masaža stopala predstavlja jednu od najstarijih manuelnih tehnika koja datira još iz doba starog Egipta i Kine. Za većinu ona predstavlja vid opuštanja, ali ukoliko je radi stručno lice ovaj pristup značajno utiče na poboljšanje sveukupnog zdravstvenog stanja. Za ovu masažu postoje kontraindikacije, i to: povišena telesna temperatura, rane na stopalu, tromboza, ugrađeni pejsmejker itd.

Vreme trajanja tretmana 90 min.