MANIKIR I PEDIKIR

La La Lila manikir

Manikir je sređivanje prirodnih noktiju, koje je neophodno ne samo iz estetskih, već takođe i iz higijenskih razloga.

Upotreba kvalitetnih proizvoda od velike je važnosti kod manikir tretmana. Manikir se kod nas obavlja visokokvalitetnim proizvodima poznatih brendova Opi, Jessica i Magnetic.

Klasičan manikir

Podrazumeva oblikovanje nokta, sređivanje zanoktica i poliranje, posle čega se utrljava hidratanta krema i specijalno ulje za zanoktice.

Nadogradnja noktiju

Tehnika nadogradnje nokatne ploče pomoću tipsi i gelova

Izlivanje noktiju

Tehnika produžetka nokatne ploče uz pomoć šablona, na kojem se izliva gel, koji imitira pravi nokat.

Gel lak

Čini savršenu kombinaciju omiljene boje i jakih, čvrstih noktiju.

Ojačavanje prirodnih noktiju

Namenjeno slabim ili krtim noktima.

Dipping Powder Nails

Dipping Powder Nails je najmodernija metoda kojom učvršćujemo i produžujemo prirodne nokte. Ona zamenjuje dosadašnju tehniku izrade gelom, a zbog višestrukih prednosti postaje sve popularnija.

Pri izradi ovog manikira ne koriste se prajmeri koji isušuju nokte i UV-lampe. Koriste se baza, aktivator i sjaj koji se suše na vazduhu u kombinaciji s puderastim prahom koji sadrži titan, kalcijum, vitamin E i kaučuk.

Tečnosti koje se koriste pri izradi Dipping Powder manikira sadrže cijanoakrilat koji se koristi u medicini, tako da dame koji su imale alergijske reakcije na gel, akril ili trajni lak bez bojazni mogu da uživaju u  ovom manikiru.

Nokti su potpuno prirodnog izgleda – tanki, čvrsti i najvažnije od svega zdravi, jer ovim manikirom ne oštećujemo prirodan nokat, što znači da je ovo zdrava alternativa tradicionalnom gelu i akrilu. Vreme izrade ovih noktiju ne razlikuje se od vremena potrebnog za skidanje i nanošenje trajnog laka.

Proces izrade vrlo je jednostavan, siguran i bezbolan, a efekt traje od 3 do 6 nedelja. Dezinfikovane nokte oblikujemo, potisnemo kožicu i matiramo nokat. Nanosimo baznu tečnost, a zatim nokat uranjamo u prah. Postupak ponavljamo na svih deset prstiju. U zavisnosti od željene dužine i stanju nokta, nanosimo 2-4 sloja. Kada smo zadovoljni debljinom proizvoda na noktu, nanosimo aktivator koji dodatno suši i učvršćuje. Nokte prema želji dodatno oblikujemo i nanosimo sjaj koji se suši nekoliko minuta. Manikir završavamo kao i uvijek uljem za negu noktiju i hranljivim losionom.

Skidanje se obavlja jednostavno rastapanjem u acetonu, bez nasilnog uklanjanja proizvoda sa nokta.

La La Lila pedikir

Profesionalni pedikir je tretman nege stopala i u zavisnosti od želja i potreba klijenata postoji nekoliko vrsta pedikira.

Estetski pedikir

Estetski pedikir je tretman negovanja i održavanja zdravog i lepog stopala. Stopala se potapaju u prijatnu kupku, da bi omekšala i bila spremna za dalji tretman. Posle toga se pristupa odstranjivanju većih zadebljana profesionalnim pedikir alatom, a zatim sledi sečenje i obrada noktiju. Posle toga se prelazi se na piling stopala piling kremom čime se odstranjuje mrtvi deo kože. Po želji klijenta, pedikir se završava nanošenjem laka ili gel laka u željenoj boji, kao i odgovarajuće kreme za stopala.

Medicinski pedikir

Podrazumeva saniranje problema na stopalima, kao što su urasli nokti, ragade, hiperkeratoze, gljivice, kurje oko, bradavice itd. Ovaj tretman započinje se prijatnom kupkom i pilingom, zatim sledi dublje skidanje naslaga i sečenje, kao i dublja obrada noktiju. Posle toga sledi dezinfekcija stopala i noktiju, a na kraju tretmana utrljava se zaštitna krema.